Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, 4 łyżki marynaty słodko-kwaśnej, pieprz biały oraz sól. Dodać pierś z kurczaka, wymieszać i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

Kurczaka umieścić w rękawie do pieczenia. Piec około 30-40 minut w temperaturze 180ºC. Ostudzić. Pokroić na plastry.

Makaron przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Warzywa umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić w półplastry.

Wszystkie składniki umieścić w szklanym naczyniu, dodać majonez i wymieszać. Jeśli jest taka potrzeba - przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    brzmi bardzo smacznie..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    z makaronem chinskim - super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !