Sposób przygotowania

Sałaty płuczemy i rozbieramy na listki i dokładnie myjemy, odsączamy.
Cykorię sałatową również rozbieramy na części i myjemy.
Marchew myjemy, oskrobujemy i płuczemy.
Po opłukaniu ścieramy na grubej tarce jarzynowej.
Sałatę i cykorie rwiemy palcami na niewielkie cząstki, wkładamy do szklanej salaterki, dodajemy marchew i delikatnie mieszamy.
Do małego słoiczka np. po koncentracie pomidorowym lub musztardzie, wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz.
Słoiczek zakręcamy i chwilę energicznie nim potrząsamy.
Gdy składniki sosu się połączą wylewamy sos na sałatkę. ( ja czasem robię tą sałatkę z samą oliwą, solą i pieprzem, a czasami dodaję do niej jeszcze zioła lub natkę pietruszki). Dekorujemy i wstawiamy do chłodziarki by się lekko oziębiła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszna
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zdrowa przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !