Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
seler 1 szt
orzechy włoskie 10 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selera

1 średniej wielkości seler
• 1 cebula
• 10 dkg orzechów włoskich
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka mąki
• 5 szklanek bulionu mięsnego
• sól, pieprz
• tarty żółty ser – opcjonalnie

Seler, cebulę i orzechy obrać, drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i seler, dusić aż zmiękną, dodać orzechy i mąkę, chwilę smażyć mieszając. Dodać zimny bulion, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, chwilę gotować. Zupę zmiksować i przecedzić. Podawać na gorąco z grzanką, groszkiem ptysiowym i tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak