Sposób przygotowania

Do gotującej się wody z solą wrzucić dwa, pokrojone jak na frytki, ziemniaki. Następnie dodać listki laurowe, pieprz ziołowy i czarny oraz kostkę rosołową. Gotować do miękkości buraków. Kolejno dodać czosnek pokrojony na 3 części. Pod koniec wlać ocet. Ocet można zastąpić sokiem z cytryny. Trzeciego buraka przekroić na 3 części, wrzucić do wywaru i gotować do czasu aż barszcz uzyska ładny kolor (ok. 5 min). Podawać najlepiej z uszkami. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Cyba się pomyliłaś w opisie . Pokroić 2 buraki a nie ziemniaki ale barszyk też lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Tak, wkradł się błąd, dzięki Misia za czujne oko.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Za taki barszcz oddał bym wszystko!! Na zdjęciach wygląda wyjątkowo smakowicie!! :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak zdjęcia super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Obiecałam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Dziękuję Wam ;) i Tobie Misia dziękuję ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo udany ten barszczyk;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny do krokietów :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !