Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnię z pieca

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 1 kg
cebula 2 sztuki
oliwa 120 ml
Goździki całe Prymat 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 80 ml
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnię z pieca

W jagnięcinie w regularnych odstępach zrobić dość głębokie nacięcia końcem ostrego noża. Nacięcia naszpikować ziarnami jałowca i goździkami. Potem mięso osolić, oprószyć pieprzem i cynamonem. Kamionkowe naczynie wysmarować oliwą, włożyć mięso i odstawić na noc do lodówki. Cebulę drobno posiekać, dodać do garnka 3 godziny przed pieczeniem. Mięso piec na maśle około 1,5 godziny, podlewając od czasu do czasu winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak