Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy rozpuszczamy w nim drożdże. Gdy podwoja swa objętośc łączymy z pozostałymi składnikami ,wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę .
Po tym czasie wyciągamy i wykładamy na stolnice posypana mąką .
Dzielimy na 4 części wałkujemy w kształt koła i dzielimy na 8 kawałków .Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i dzielimy na 8-10 części .
Nakładamy po jednym kawałku na jedna częśc ciasta i zwijamy jak rogala ,następnie dociskamy rękami by utworzyła się buła .Pieczemy w 175* C przez 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale napiekłaś:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super smaczne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    na śniadanko w sam raz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    supeeer
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wszelkie drożdzowości lubię bardzo ;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne bułeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszne na śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !