Sposób przygotowania

Karczek umyć, lekko rozbić tłuczkiem i natrzeć czosnkiem. Obsmażyć na maśle z obu stron. Włożyć do rondelka, zalać szklanka wody, posolić do smaku. Na pozostałym z obsmażania mięsa maśle podsmażyć dwa ząbki czosnku i wlać całość do rondla. Dusić pod przykryciem około 30 minut. Doprawić pieprzem, czosnkiem suszonym i świeżo startą gałka muszkatołową. Śmietanę słodką rozrobić z łyżeczką mąki i zabielić sos. Podgotować 3 minuty od momentu zagotowania i można podawać. Świetnie smakuje z puree z soczewicy. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda fajnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne i pomysłowe;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja dużo czosnku to na pewno by mi smakowało
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !