Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle po austriacku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
mleko 1/4 szklanki
ser żółty 30 dag
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
gałka muszkatałowa
pieprz
szczypiorek 1/2 pęczka
cebula 2 szt.
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle po austriacku

Bułkę kroimy na kosteczkę ( jak na grzanki) i podsuszamy chwileczkę na patelni, a następnie umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem.
Obrane ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do bułki.
Cebulkę drobniutko kroimy i podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy do reszty.
Ser kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy- mieszamy z pozostałymi składnikami.
Wbijamy jajko, przyprawy i i dobrze mieszamy.
Formujemy knedle i smażymy na maśle na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 15.05.2012 10:21
świetne!
olkaaa 08.05.2012 07:30
muszę spróbować
robert13 25.11.2011 10:19
super przepis
bami 10.10.2011 12:22
Świetny pomysł, i ten ser, który topi się przy smażeniu - pycha! :)
Ewa111 27.09.2011 19:46
tak jak inne Twoje przepisy ,ten też jest rewelacyjny
magical66 20.07.2011 17:38
wyglądają pysznie
Natalia40 23.06.2011 10:22
super
barbara11561 19.06.2011 10:44
Bardzo fajny pomysł :)
Grazyna0211 04.06.2011 09:01
świetne
berys18 19.05.2011 07:47
ale pyszności, juz jesten głodna
iga2 17.04.2011 15:22
smaczne
Kuchareczekjeden 07.04.2011 07:25
biorę do swojej księgi!
Kuchareczekjeden 07.04.2011 07:24
to zrobię na pewno!
kanu83 29.03.2011 20:20
Chętnie spróbuję
Ewelina47 30.01.2011 08:10
może być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak