Sposób przygotowania

Składniki:
300 g mąki
4 jajka
450 ml mleka
szczypta soli
3 łyżki roztopionego masła lub oleju
olej roślinny do smażenia
500g pieczarek
100g żółtego sera
1 cebula
2 jajka
bułka tarta do panierki
czerwony barszcz do podania

Wykonanie:
Naleśniki: Składniki ciasta zmiksować robotem kuchennym lub wymieszać rózgą. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażyć cienkie placki.

Farsz do krokietów: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić drobno. Cebulę posiekać, wrzucić na patelnie i zeszklić. Dodać pieczarki, smażyć, aż odparuje woda. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić, dodać tarty żółty ser. Wszystko razem wymieszać.

Farsz nakładać na naleśniki i zwijać w krokiety, tak aby nie wypadał. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    TU JEST WYRAŹNIE NAPISANE, ZE BUŁKA TARTA A NA ZDJĘCIU JEJ NIE MA! FATALNE FOTO@
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    irena13

    to nie moje zdjęcie tylko jakiejś Izabelli, ja czekam aż zrobię i będę miała aparat to zdjęcie dodam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !