Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z serem i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują :)

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z serem i pieczarkami

Składniki:
300 g mąki
4 jajka
450 ml mleka
szczypta soli
3 łyżki roztopionego masła lub oleju
olej roślinny do smażenia
500g pieczarek
100g żółtego sera
1 cebula
2 jajka
bułka tarta do panierki
czerwony barszcz do podania

Wykonanie:
Naleśniki: Składniki ciasta zmiksować robotem kuchennym lub wymieszać rózgą. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażyć cienkie placki.

Farsz do krokietów: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić drobno. Cebulę posiekać, wrzucić na patelnie i zeszklić. Dodać pieczarki, smażyć, aż odparuje woda. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić, dodać tarty żółty ser. Wszystko razem wymieszać.

Farsz nakładać na naleśniki i zwijać w krokiety, tak aby nie wypadał. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 25.05.2012 16:28
smaczne
irena13 01.12.2011 09:56
to nie moje zdjęcie tylko jakiejś Izabelli, ja czekam aż zrobię i będę miała aparat to zdjęcie dodam :)
agata1722
agata1722 25.11.2011 23:41
uwielbiam je
ElizaT 11.02.2011 22:03
TU JEST WYRAŹNIE NAPISANE, ZE BUŁKA TARTA A NA ZDJĘCIU JEJ NIE MA! FATALNE FOTO@

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak