Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
masło 15 dag
jaja 4 szt
śmietana 1 szklanka
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane pieczarkami

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na połowie masła, dodać pokrojone drobno pieczarki i poddusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wymieszać z jajkami. W pomidorach odciąć piętki, wydrążyć miąższ i napełnić grzybami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić pozostałym tłuszczem. Mąkę wymieszać ze śmietaną, zagotować ciągle mieszając, odstawić i połączyć z utartym serem, przyprawić do smaku sola i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać pomidory i wstawić do bardzo gorącego piekarnika, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.01.2014 11:21
takich jeszcze nie jadłam,na pewno bardzo smaczne
IlonaAlbertos 09.01.2014 15:28
Musze kiedyś zrobić takie pomidorki.
zuzanna_z 21.04.2012 12:19
mniam
olkaaa 06.12.2011 07:30
bardzo ciekawa propozycja
olkaaa 06.12.2011 07:30
bardzo ciekawa propozycja
mehia 30.04.2011 18:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak