Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybów mieszanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 0,5 dkg
pieczarki 20 dkg
bulion warzywny 1,5 litra
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybów mieszanych

Grzyby suszone moczymy w szklance wody na około godzinę. Pieczarki podsmażamy na oleju. Do bulionu ( może być z kostki) dodajemy podsmażone pieczarki i grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Gotujemy do miękkości grzybów, doprawiamy pieprzem i solą. Możemy zupę zabielić śmietaną i podać z makaronem lub zasypać kaszką manną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 03.10.2013 10:57
smaczna :-)
Wacław 19.04.2013 09:34
po prostu,pycha
jogobella23 16.02.2012 16:57
super
Ewa111 06.02.2012 12:55
po przeczytaniu przepisu czuję zapach rozchodzący się po kuchni,bardzo lubię zupę grzybową
Justa32 24.09.2011 13:42
pycha
jolajka 20.09.2011 06:57
jakoś nie lubię łązcyć pieczarek z innymi grzybami
Goya 13.03.2011 20:24
hmmmmm
Beata73 24.01.2011 15:22
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak