Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z ziemniakami i pomidorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 400 g
jajko 2 szt
mąka 1\\2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2 szklanki
pomidor 1 szt
masło 3 lyzki
olej do smażenia 1\\2 szklanki
koperek 4 szczypty
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z ziemniakami i pomidorkiem

filety z dorsza rozmrozic - obtoczyc w roztrzepanym jajku( z wegeta maga pieprzem i sola, )pozniej obtoczyc drugi raz w wymieszanej na talerzu bulce tartej z maka - czynnosc powtirzyc jeszce raz tak by byla podwojna panierka. Rozgzac olej na patelni i na malym ogniu piec okolo 20 min do zarumienienia sie panierki. Ziemniaki obrac i ugotowac dodac maslo i ubic.pomidorka pokroic i polozyc na talez razem z upieczona ryba i ziemniakami dla smaku mozna posypac ziemniaki pokrojonym drobno koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak