Sposób przygotowania

Z wina, borówek, cynamonu, goździków, szczypty soli i cukru ugotować sos borówkowy wg przepisu na stronie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/87344/sos-borowkowy-do-miesa-drobiowego.html
Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie zioła wymieszać, natrzeć mięso i odłożyć na 2h w chłodne miejsce. Następnie położyć na brytfannie, skropić olejem, włożyć do piekarnika i piec około godziny w temp 190 stopni. Po upieczeniu kurczaka podzielić na porcje, ułożyć na półmisku, polać gorącym sosem borówkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    brzmi pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    fajny pomysł by dodać borówki
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznie smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne miesko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !