Sposób przygotowania

składniki:
25 dag chudego białego sera
jajo
3 łyżki mąki
pól łyżeczki cynamonu
łyżka tartej bułki
masło

Wykonanie:
Ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, cynamon, mąkę i dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kluski w kształcie kopytek, ugotować, osączyć na sitku, wyłożyć na talerz. Kluski leniwe podawać posypane tartą bułką, zrumienioną na maśle .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    interesujące połączenie smaku
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Pychota! Smak mojego dzieciństwa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !