Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 10 dag
Żółtka z jajek na twardo 3 szt
żółtko surowe 1 szt
oliwa 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
szczypiorek siekany 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze szpinaku

Szpinak ugotować w mleku z dodatkiem wody, ostudzić. Żółtka z ugotowanych jajek na twardo przetrzeć przez sito, dodać rozgnieciony czosnek, sól, musztardę, surowe żółtko. Następnie ubijając trzepaczką wlewać powoli olej. Do sosu dodać szpinak, posypać szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.03.2012 08:19
super
mehia 10.03.2011 18:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak