Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane brzoskwinie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 500 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jogurt 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Szczypiorek cienki do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
sos tabasco do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane brzoskwinie

Szczypiorek myjemy a następnie drobno siekamy dodajemy śmietanę i jogurt, oraz odciśniętego z oleju tuńczyka i mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do farszu oraz kilka kropli sosu. Ponownie mieszamy. Odstawiamy by się przegryzło. Brzoskwinie (albo z puszki albo świeże ) przekrawamy na pół i napełniamy naszym farszem. Po wierzchu możemy jeszcze lekko posypać szczypiorkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.12.2012 10:33
Ciekawe
Ania67 29.06.2012 20:25
pycha
Betka 06.05.2012 18:59
ekstra;)
RenataZ-et 04.05.2012 21:53
super pomysł :)
Andysz 28.04.2012 13:31
pyszności;))
zuzanna_z 14.12.2011 12:27
jestem ciekawa tego smaku
Marybeth
Marybeth 22.10.2011 09:13
pychota!
marchewka 04.04.2011 23:48
też mnie to połączenie zdziwiło, ale... może być smaczne
ilka_86 26.02.2011 09:16
jeszcze nie próbowałam takiego połączenia:)
Kate131 28.08.2010 11:19
tunczyk z brzoskwinia?ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak