Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny pod pierzynką serową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 4 garście
jagody garść
jaja 2 szt
cukier 3 łyzki
serek kremowy 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny pod pierzynką serową

4 foremki o średnicy 8-10 cm
Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce ułożyć w foremkach, piekarnik nagrzać do 220-250 st. C. Wymieszać serek z żółtkami, delikatnie dodać pianę. Przykryć masą owoce i wstawić do piekarnika. Piec, aż masa się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak