Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z koziego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser kozi 15 dag
czosnek ząbki utarty
tyminek łyżeczka
masło 3 dag
mąka 3 dag
mleko 1 szkl
jaja 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z koziego sera

masło i parmezan do wysypania foremek
Przygotować beszamel. Dodać przyprawy, kozi serek i żółtka, dokładnie wymieszać. Foremki do sufletu wysmarować masłem i wysypać parmezanem. Piekarnik nagrzać do 190 st. C. Ubić pianę z białek, delikatnie połączyć z masą serową. Napełnić foremki i wstawić do piekarnika na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak