Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z wermutem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzka
szczypiorek usiekany łyżka
sól
pieprz
wytrawny wermut 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z wermutem

Filety z kurczaka rozbić, posolić i popieprzyć. Masło z ziołami włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do gorącego piekarnika (200 st. C), rozpuścić. Kurczaka włożyć do masła, uprzednio dokładnie go w nim zamoczywszy. Posypać mięso z wierzchu bułką tartą. Wlać do naczynia wermut i wstawić z powrotem do gorącego piekarnika. Piec ok. 10-12 minut. Pod koniec włączyć opiekanie od góry i zrumienić bułkę tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak