Sposób przygotowania

Składanki:

500g mrożonych krewetek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta proszku do pieczenia
wiórki kokosowe.
sos meksykański ale o
łagodnym smaku
lub słodko kwaśny
2 łyżki oleju
1 roztrzepane jajko
woda
olej do głębokiego smażenia
Mieszanka warzywna z rożnych warzyw

Wykonanie:

Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego.dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pól nie do końca tak aby były proste, maczać w cieście trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące.Warzywa ugotować jak kto lubi dodać masełka .Do krewetek można podać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    irena13

    miały być składniki,przepraszam, za szybko pisałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !