Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKARZ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
cebula 2
papryka 1
marchew 2
pietruszka 1
seler 1
por 1
przecier pomidorowy 1
ryż 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKARZ

1 kg ryby świeżej lub dobrze rozmrożonej przyprawić i umieścić w zamkniętym pojemniku na godzinę. Cebulę ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Marchew , seler i pietruszkę utrzeć na grubej tarce. Por pokroić. Dusić wszystkie warzywa w naczyniu, kiedy zrobią się miękkie dodać sól, listek laurowy, ziele, pieprz, przecier pomidorowy i 5 łyżek oliwy. Uzupełnić wodą do półpłynnej konsystencji, dodać ryż, wymieszać. Dodać drobno pokrojoną surową rybę, wymieszać, lub układać warstwami; (farsz, ryba, farsz, ryba) zamknąć (najlepiej próżniowo) na 15 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak