Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z krewetką serwowana na szpinakowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 1 filet
krewetki tygrysie 2 szt
szpinak świeży lub mrożony 200 gram
cytryna 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 18 proc
wino białe wytrawne 0,5 szklanka
tymianek szczypta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z krewetką serwowana na szpinakowym sosie

1. Krewetkę wsadzić w solę i zwinąć w roladkę.Spiąć wykałaczką
2. Wsadzić do żaroodpornego naczynia, podlać odrobiną wina,kilka kropli cytryny
3.Wsypać tymianek, sól, pieprz
4. Piec w 180st przez ok.15min

SOS:
1.przysmażyć cebulę na maśle, dodać szpinak, czosnek
2.Wlać śmietanę -chwilę dusić
3. Odstawić do wystygnięcia
4.Zimny szpinak zmiksować na jednolitą masę
5.Sos podgrzać, doprawić sól, pieprz, cytryna(wkropić)

Sos wlać na talerz, położyć roladki z soli,dekorować cytryną, pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak