Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Kawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
kawa rozpuszczalna 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 35 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Kawowy

Przygotowanie: Żelatynę wymieszać z 3 - 4 łyżkami do wody zimnej, pozostawić nd 10 - 15 min., A następnie podgrzać do wrzenia i ostudzić. Mleko przegotować, wymieszać z kawa, ostudzić. Wymieszać z żelatyną, przykryć, wstawić do lodówki. Z Białek ubić sztywną Piane. Gdy mleko zacznie Się zestalać, wyjąć z lodówki i wymieszać Szybko z Piana. Ponownie wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak