Sposób przygotowania

Do rondelka wlać 1,5 szklanki wody, dodać margarynę, zagotować. Do gorącej wody z tłuszczem wsypać mąkę i ucierać aż masa będzie szklista. Następnie dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Do wyrobionego ciasta dodać ser utarty na drobnej tarce, sól i dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką kulki z ciasta, smażyć na rumiano. Podawać jako dodatek do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takich jeszcze nie jadłam ale brzmi bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo pomysłowe ptysie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !