Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 25 dag
mąka 1,5 szklanki
jaja 7 szt
margaryna 15 dag
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie serowe

Do rondelka wlać 1,5 szklanki wody, dodać margarynę, zagotować. Do gorącej wody z tłuszczem wsypać mąkę i ucierać aż masa będzie szklista. Następnie dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Do wyrobionego ciasta dodać ser utarty na drobnej tarce, sól i dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką kulki z ciasta, smażyć na rumiano. Podawać jako dodatek do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.10.2012 16:15
bardzo pomysłowe ptysie :)
Iwusia 28.05.2012 00:29
bardzo fajny przepis
Wafelek2601 02.05.2012 08:49
extra
Ewelina38 29.04.2012 21:55
takich jeszcze nie jadłam ale brzmi bardzo smacznie
olkaaa 01.02.2012 14:15
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak