Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
czosnek 3 ząbki
sałata lodowa do dekoracji
papryka do dekoracji
pietruszka
masło 1 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
pieprz do smaku
pieczarki 6 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

1.Umyte pieczarki wydrążyć
2. Cebula,czosnek i wydrążony miąższ z pieczarek przysmażyć na maśle, doprawić :pieprzem,solą
3.Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojony w kostkę pomidor (bez miąższu)
4.Tak przygotowany farsz wkładamy do pieczarki
5.Panierujemy w jajku-bułce tartej pieczarkę i smażymy na głębokim tłuszczu.
6.Podajemy na sałacie lodowej, polaną vinegret\'em
7. Dekorujemy wedle swojego uznania- na zdjęciu użyto: papryki, cebuli, świeżego ogórka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak