Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały barszcz z przodków zajęczych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przodek zajęczy 1 SZTUKA
żur 500 ml
cebula 2 sztuki
bulion 1 litr
grzyby suszone 3 sztuki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: biały barszcz z przodków zajęczych

Grzybki opłukać, namoczyć w 100 ml wody na 1 godzinę. Cebulę opłukać, piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.Przodki zajęcze opłukać, zalać bulionem, dodać cebulę, grzyby z wodą, w której się moczyły. Gotować 1 godzinę. Wywar przecedzić, grzyby posiekać, mięso obrać z kości. Połączyć wywar z żurem, dodać mięso i grzyby, doprawić i zagotować. Podawać z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi skwarkami ze słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak