Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z wędzonej makreli I

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 duża
ogórek kiszony 1
por (biała część)
majonez tradycyjny
sól
pieprz
papryka czerwona pół strąka
jajko ugotowane na twardo 2
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z wędzonej makreli I

Dokładnie oddzielamy mięso ryby od ości, wrzucamy do miski, jajko ścieramy na tarce o grubych oczkach, ogórka bardzo drobno siekamy, odcedzamy na sitku. Paprykę drobniutko siekamy, pora również. Wrzucamy do ryby, dodajemy 2-3 łyżki majonezu, pieprz, dwie szczypty ostrej papryki, mieszamy. Dodajemy sól do smaku (niewiele lub wcale). Odstawiamy na 2 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 23.08.2011 19:30
pycha!
RenataZ-et 23.01.2011 19:25
Super pomysł na pastę z makreli
MAR3STA 21.01.2011 15:59
super ta pasta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak