Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ciepło-zimny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ser chudy 250 g
mleko 100 ml
jaja 3
aspartamów lub płynnego słodzi 4-5
kakao 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ciepło-zimny

Na patelnię wrzucamy 250 g serka chudego, rozgniatamy i mieszamy z 3 jajkami, podgrzewałac aż utworzy się jednolita masa, a jajko będzie ścięte. Przestudzic i do tego masy dodac 100 ml mleka chudego ze
słodzikami i żelatyną w proszku (na 0,5 l płynu).
Dzielimy na 2 porcje - jedna zostaje bez zmian (można dodac kroplę aromatu waniliowego a drugą podgrzewamy lekko na patalni i dodajemy kakao aż się trochę zetnie.
Masy laczywy ze soba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muflon 12.01.2011 13:54
prosty i fajna ma nazwę!
traktorek 08.01.2011 16:55
bardzo ciekawe
Katarzyna/kate1980 06.01.2011 15:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak