Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 10 dkg
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 2 szt.
miód 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremówka 0,5 litra
cukier puder 2 łyżki
mleko skondensowane 1 puszka
orzechy włoskie 20 dkg.
smietana fix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Mąkę, masło, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka i miód zmiksować mikserem i podzielić na dwie części. Upiec dwa placki w temperaturze 170’c przez 10 minut i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietaną fix. Na jeden placek wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć drugim lekko dociskając. Puszkę mleka gotować przez dwie godziny w garnku z wodą i ostudzić. Mlekiem wysmarować wierzch ciasta, posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 12.12.2011 12:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak