Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie cytrynowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 filetów
cytryna 1
olej
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie cytrynowe

Filety śledzi opłukać, namoczyć w wodzie wymieszanej z mlekiem, zostawićna 2 godziny.
Cytrynęwyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Matiasy pokroićw kawałki, układać w słoiku warstwami: śledzie, trochęskórki z cytryny, trochę soku z cytryny, pieprz biały, odrobina ostrej papryki. Wszystko zalać olejem. Odstawić na dobę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaela123 05.01.2011 20:31
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak