Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, podsmażyć często mieszając na głebokiej patelni, lub po usmażeniu przełożyćdo garnka. Dodać pokrojonąw kostkę paprykę, Dusić chwilę, następnie dodać sparzone i pokrojone pomidory, fasolę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie i zredukuje się trochę ilość pomidorowego soku. Dodać łyżkę koncentaru pomidorowego, sól, pieprz, parykę słodką i ostrą oraz chilli. Wymieszać. Danie powinno być dość pikantne. Podawać z ryżem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    robię, uwielbiam latem z pachnącymi pomidorami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !