Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon na upalne lato

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiwi 2 szt
wiśnie 150 gram
arbuz 250 gram
przyprawa chili 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
woda 250 ml
sok winogronowy 750 (biały)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon na upalne lato

Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki a później w plastry. Wiśnie umyć, oczyścićb i wydrylować. Arbuza oczyścić z pestek - z miąższu wyciąć kulki - łyżeczką, lub postki.
Sok z winogron wymieszać z wodą mineralną. Dodać owoce. Kruszon przyprawić imbirem i chili. Odstawić na ok 20 min., schłodzić
Kruszon przełożyć do szklanek - razem z owocami. Przybrać listkami melisy lub mięty. Podawać mocno schłodzone.

Rada: Woda mineralna może być lekko gazowana bądź też można ją zastąpić białym winem musującym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak