Sposób przygotowania

płaty mięsa rozbijamy drewnianym tłuczkiem solimy i odstawiamy na 15 minut do lodówki.Śliwki moczymy w letniej wodzie .Na każdy płat mięsa kładziemy plaster boczku i dwie śliwki .zwijamy ,spinamy wykałaczkami .Smarujemy oliwa z oliwek .Panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na oleju .Podsmażone przekładamy do rondla lub brytfanny ,podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.Powstały sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy śmietaną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszą być smakowite.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo smakowicie się zapowiada, śliwki do wołowiny pasują doskonale
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajne połączenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie połączenia, te zrazy byłyby dla mnie idealne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !