Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 6 plastrów
śliwki suszone 12
boczek wędzony 12 plastrów
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypta
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 kg
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z śliwką

płaty mięsa rozbijamy drewnianym tłuczkiem solimy i odstawiamy na 15 minut do lodówki.Śliwki moczymy w letniej wodzie .Na każdy płat mięsa kładziemy plaster boczku i dwie śliwki .zwijamy ,spinamy wykałaczkami .Smarujemy oliwa z oliwek .Panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na oleju .Podsmażone przekładamy do rondla lub brytfanny ,podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem.Powstały sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.10.2012 18:01
super obiadek
bercik1 30.12.2011 20:52
Lubię takie połączenia, te zrazy byłyby dla mnie idealne.
IlonaAlbertos 30.12.2011 00:03
Bardzo fajne połączenie.
Juleczka20 11.11.2011 20:04
super
SmacznaPyza 09.02.2011 11:39
bardzo smakowicie się zapowiada, śliwki do wołowiny pasują doskonale
ben-ka 04.01.2011 14:27
Muszą być smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak