Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa żółta w słoikach.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa
sól
wywar z fasolki 1 l
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa żółta w słoikach.

Fasolke obrać, umyć i podgotować w osolonej wodzie. Wode odlać do garnka, a fasolkę włożyć do słoików. Na 1 litr wywaru z fasolki dać 2 łyżeczki płaskie kwasku cytrynowego, rozmieszać i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 29.09.2011 19:49
pycha
maciek7 02.07.2011 20:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak