Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z czerwoną soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
soczewica czerwona 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z czerwoną soczewicą

Soczewicę gotujemy około 15 minut w 1,5 szklanki wody, ziemniaki gotujemy w mundurkach, mieszamy ugotowaną soczewicę z potłuczonymi ziemniakami, jajkiem i posiekaną drobniutko i zeszkloną na oleju cebulką, doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i pieprzem , robimy pierogi tak jak inne i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia
Najlepsze są odsmażane na maśle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak