Sposób przygotowania

Żółtka zmieszaj z trzema czubatymi łyżkami mąki i miksuj dokrawając mleko tak, aby powstała masa konsystencją zbliżona do śmietany. W osobnym naczyniu ubij na sztywno pianę z białek z dodatkiem soli i dodaj ją do wcześniej przygotowanego ciasta. Pamiętaj żeby mieszać bardzo delikatnie, ponieważ ciasto powinno zachować puszystość.
Smaż na patelni na małym ogniu.

Omlet można jeść z konfiturą, ketchupem, parówką i pewnie jeszcze z wieloma innymi rzeczami, ale to zostawiam waszej fantazji...
Przepisy na coś pysznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    dobre , robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !