Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki pasteryzowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 60 dag
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki pasteryzowane

Śliwki umyć wypestkować i włożyć do dużej miski, zasypać cukrem i cynamonem (niekoniecznie), odstawić na noc, aby puściły sok, nakładać do słoików, pasteryzować około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak