Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 250 gram
rzodkiewki 1 pęczek
zielona papryka 1 strąk
żółta papryka 1 strąk
pomidory 2 szt
szynka gotowana 3 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka sałatka ryżowa

Ryż ugotować. Rzodkiewki umyć, usunąć zielone części i pokroić w plasterki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Szynkę pokroić w paseczki. Wszystko razem wymieszać, doprawic do smaku solą i pieprzem.
Można podawać z gotowym dressingiem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.08.2011 17:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak