Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski. Przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 min., na złocisty kolor.
W osolonej wodzie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelać na sitko i osączyć.
Ser pokroić w paseczki. Groszek ugotować i osączyć. Papryki umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki.
Orzechy posiekać. Na patelni rozpuścić brązowy cukier, wrzucić orzechy i karmelizować - smażąc i mieszając.
SoS: z oleju, octu, soku pomarańczowego, galaretki porzeczkowej, curry, soli i pieprzu przyrządzić sos.
Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą wymieszać z sosem i odstawic na chwilke do naciagnięcia ok 15-20 min. Udekorować natka pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !