Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre z ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
żółtko jajek 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Purre z ziemniaków

Ziemniaki obrać, ugotować. Jeszcze ciepłe ziemniaki umieszczamy w malakserze(bądź misce), dodajemy masło, mleko, przyprawy i wsystko łączymy na jednolitą masę. Nastepnie dodajemy żółtka. Żaroodorne naczynie smarujemy tłuszczem i wkładamy zmiksowaną masę.. Piec w 180 C przez około 30 minut. Przed podaniem podzielić na mniejsze porcje i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 07.01.2011 14:13
Po dodaniu żółtek trzeba je połączyć z ziemniakami na jednolitą masę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak