Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć i namoczyć .W wodzie w której się moczyły ugotować do miękkości grzyby dodając selera w całości - odcedzić wywar zachować.
Grzyby pokroić w paski,selera zetrzeć na tarce.Cebulę utrzeć na tarce jarzynowej i poddusić na maśle.
Gdy cebula zżółknie dodać grzyby lekko oprószyć mąką,wymieszać dodać szklankę wywaru,seler i śmietanę - zagotować.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Ugotowany sos posypać natką pietruszki i podawać do kaszy gryczanej.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny sosik!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z selerem ....nie przyszło by mi do głowy.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak,tylko miało być 10 dag selera a wyszło...jak wyszło 19:( takie niedopatrzenie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciut więcej to chyba nie szkodzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robie podobny do wigilijnych pierogów :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetna barwa sosu
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny sos, i zgadzam się, ma piękny kolor. I jak zwykle u Ciebie pięknie podany.
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczny i ten seler
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smakowity sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny nie tylko z kaszą :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !