Sposób przygotowania

Obieramy jabłka kroimy w kawałeczki wkładamy do rondelka i zalewamy taka ilością wody aby były przykryte , z cytryny ocieramy skórkę i wyciskamy sok , dodajemy do jabłek i doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy 40 minutek do momentu aż zauważymy że owoce zaczynają się rozpadać , następnie przetrzeć przez sito i zważ przecier. Na każde 50 dag dodaj 40 dag cukru , gotujemy cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Potem smażymy wolniutko aż 3 godziny . Bardzo gęstą masę zdejmujemy z ognia i czekamy aż zrobi się zimna , następnie wylewamy ją na natłuszczoną blachę do pieczenia i odstawiamy na dobę ,następnie kroimy i obsypujemy cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Sama pyszna, słodycz :) Idealne dla dzieciaków i nie tylko ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    to coś dla mnie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajniutkie są takie galaretki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !