Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukrowe galaretki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna
cukier
olej
jabłka 1,5 kg słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Cukrowe galaretki

Obieramy jabłka kroimy w kawałeczki wkładamy do rondelka i zalewamy taka ilością wody aby były przykryte , z cytryny ocieramy skórkę i wyciskamy sok , dodajemy do jabłek i doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy 40 minutek do momentu aż zauważymy że owoce zaczynają się rozpadać , następnie przetrzeć przez sito i zważ przecier. Na każde 50 dag dodaj 40 dag cukru , gotujemy cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Potem smażymy wolniutko aż 3 godziny . Bardzo gęstą masę zdejmujemy z ognia i czekamy aż zrobi się zimna , następnie wylewamy ją na natłuszczoną blachę do pieczenia i odstawiamy na dobę ,następnie kroimy i obsypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 22.09.2012 00:18
świetne
IlonaAlbertos 27.09.2011 22:12
Fajniutkie są takie galaretki :)
Rybciia 06.07.2011 01:29
to coś dla mnie;)
RenataZ-et 04.01.2011 12:25
Sama pyszna, słodycz :) Idealne dla dzieciaków i nie tylko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak