Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
aromat migdałowy 8 kropli
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka migdałowa

Zagotować mleko z aromatem migdałowym, zdjąć z ognia. Listki żelatyny rozmiękczyć w ziemnej wodzie, odsączyć je i dodać do przegotowanego mleka. Miesząc do całkowitego rozpuszczenia. Wlać do salaterek i odstawić do lodówki żeby stężała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.10.2011 11:25
super!
Iwona51
Iwona51 14.04.2011 19:25
uwielbiam galaretkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak