Sposób przygotowania

Kroimy boczek w cieniutkie paseczki i wkładamy na patelnię. Pod wpływem temperatury z boczku wytapia się smalec, a z chudego mięska boczku robia się skwarki. Wszystko solimy i pieprzymy. Wlewamy do naczynia i gdy zastygnie smarujemy pieczywo.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak robię, tylko kroję w kosteczkę, używam i na chlebek i do omaszczenia ziemniaczków. Pyszny.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam to lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam takie cudeńka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ,smaczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !