Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i obrumienić na smalcu, wyjać na talerz. Do tluszczu w którym smarzyło sie mięso dodać drobno posiekaną cebulę , zrumienić, wsypać pokrojone pieczarki i chilkę poddusić.Ziemniaki obrać, pokroić w talarki, oprószyć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami, pokrojone w plasterki ziemniaki, mięso, grzyby z cebulą i znów ziemniaki. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zalać ziemniaki. Włożyć do piekarnika i zapiec w temp około190 stopni około 35 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam tego typu dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    lubię takie bitki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !