Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona żabka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
cukier puder 1 szklanka
wiórki kokosowe 20 dag
maksuchy 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka
galaretka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zielona żabka

masło utrzeć dodając po łyżce ugotowanego i ostudzonego budyniu z cukrem. białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier a następnie dodawać po trochę maku, wiórek kokosowych i proszek do pieczenia. wszystko dokładnie wymieszać i upiec biszkopt. ciasto posmarować kremem na wierchu ułożyć biszkopty i zalać 2 galaretkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 15.11.2011 19:14
super nazwa
Małgorzata106 05.12.2010 10:22
ciekawie się zapowiada, muszę wypróbować ten przepis
Ewelina45 13.10.2010 09:57
pomysłowo :)
Kate131 15.06.2010 07:36
fajny przepis, pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak