Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa podwawelska 20 dkg
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia duszona

Cukinię obrać i odciąć końce. Cebulę pokroić w półkrążki. Pomidora i kiełbasę po obraniu ich ze skóry pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę. Kiedy ma złoty kolor dodać kiełbaskę i cukinię i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gdy cukinia będzie przeźroczysta, dodać pomidory, przyprawić i odparować nadmiar soku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak